روشهای رفع گرفتگی لوله در خانه: گرفتگی لوله ها و نحوه رفع آن از مسائلی است که هر فردی باید بداند. ما در این مقاله انواع روشهای لوله بازکنی در خانه را به شما توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
در صورت عجله داشتن با متخصصان ما تماس بگیرید.
لوله بازکنی چیست؟
لوله بازکنی یعنی انجام مجموع کارهایی برای باز کردن لوله و فاضلاب خانه یا محل کار، که دچار گرفتگی شده است.
باز کردن لوله بستگی به شدت گرفتگی آن دارد،با انجام یکسری کارها در منزل میتوانیم این گرفتگی را برطرف کنیم. البته سرویسکاران برای برطرف کردن گرفتگی لوله ها از روش ها و دستگاه ها مختلفی استفاده میکنند که در ادامه صحبت میکنیم.
روشهای رفع گرفتگی لوله در خانه:
- تلمبه لوله بازکن
- کتری آب جوش
- نوشابه
- جوهر نمک
- تمیز کردن لوله
- ساخت فنر لوله بازکنی دستی
- محلول نمک و سرکه
- جاروبرقی خشک و تر
- محلول های خانگی برای رفع گرفتگی لوله
- مواد شوینده
- محلول قوی
- سود سوزآور / کاستیک سودا
- فنر لوله بازکنی
- اسید رقیق
- سرکه و جوش شیرین
۱) تلمبه لوله بارکنی
یکی از ساده ترین کارهای برای رفع گرفتگی لوله در خانه این وسیله است. تلمبه وسیله ای قدیمی که در تمام خانه ها پیدا میشود. جنس این وسیله از پلاستیک است و در چند نوع مختلف وجود دارد که برای مثال تلمبه برای کفشویی و سینک از تلمبه برای توالت متفاوت است. این محصول رو از فروشگاه های اینترنتی یا اگر قصد دارید به صورت حضوری برای خرید بروید در ابزارآلات میتوانید خریداری کنید.
نحوه استفاده از تلمبه به این صورت است که شما روی جایی که آب از سینک یا روشویی خارج میشه قرار میدین بدون اینکه تکان بخوره و با چند بار بالا و پایین کردن مسیر گرفتگی رو باز میکنید و در آخر آب گرم بریزید تا مسیر گرفتگی رو به صورت کامل تمیز کند.
۲) کتری آب جوش
یکی از روش های ساده و بدون دردسر برای رفع گرفتگی لوله در خانه، استفاده از کتری آب جوش است. یک کتری بزرگ رو از آب پر کنید و اجازه بدید کامل بجوشه سپس کتری رو در محل مورد نظر ریخته. اینکار را ۲ یا ۳ بار انجام دهید. حواستون به دست و صورتتون باشه که بخار کتری باعث سوحتگی نشود.
برای عملکرد بهتر میتونید از تاید یا ریکا استفاده کنید، به این صورت که اجازه بدید آب به جوش بیاد سپس تاید یا ریکا رو با توجه به حجم آب بریزید و با قاشق یا هر وسیله دیگری هم برنید و روی محلی که آب از آنجا خارج میشود بریزید.
۳) نوشابه
شاید به نظر مسخره بیاد ولی باید خدمتتون بگم که نوشابه هم یکی از روشهایی است که برای رفع گرفتگی لوله انجام میدیم. مواد تشکیل دهنده نوشابه شامل آب گازدار، گاز کرین دی اکسید، اسید فسفریک، کافئین، اسید های خوراکی، اسانس، آب و … است. نحوه استفاده به این صورت است که یک نوشابه ترجیحا بزرگ رو خریداری کنید و در جایی که میخواهید گرفتگی رو باز کنید بریزید.
البته نوشابه علاوه بر باز کردن گرفتگی لوله کاربردهای دیگری نیز دارد که شامل:
- تمیز کردن توالت
- از بین بردن زنگ زدگی
- از بین بردن بوی بد
- تمیز کردن و شستن ظروف
- و …
۴) جوهر نمک
جوهر نمک با نام علمی هیدروکلرویک اسید و فرمول شیمیایی HCL یکی از قوی ترین اسیدهایی است که در خانه ها برای پاک کردن سطح توالت، گرفتگی لوله، زنگزدگی فلزات و … استفاده میشود. علت استفاده از آن بخاطر این است که اسیدی قوی و خورنده است.
بدلیل تولید گازهای سمی و بسیار خطرناک، از آن در محیطی که تهویه مناسبی ندارد استفاده نکنید. به هیچ وجه جوهر نمک را با مواد دیگر شامل وایتکس و … ترکیب نکنید که بسیار خطرناک است .از تمیز و براق کردن سطوح سنگ مرمر، گرانیت و کاشی استیل، مس و تیتانیوم با جوهر نمک و مواد مشابه خودداری کرده و شوینده یا تمیزکننده مناسب رو خریداری کنید.
نحوه استفاده از جوهر نمک در گرفتگی لوله به این صورت است که یک سطل انتخاب کنید و ۳/۴ آن را با آب پر کنید سپس ۳ فنجان چایخوری جوهر نمک را به آن اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید. در محل خروجی آب ریخته و چند ساعت صبر کنید و در آخر با آب داغ بشورید. در صورت نیاز همین مراحل را دوباره انجام دهید. لطفا توجه کنید که باید از دستکش و محافظ چشمی استفاده کنید.
۵) تمیز کردن لوله
یکی از ساده ترین کارها برای رفع گرفتگی لوله در خانه ممکن است همین مورد باشد. گاهی اوقات گرفتگی لوله بسیار سطحی بوده و با تمیز کردن لوله مشکل حل میشود. قسمتی در لوله وجود دارد که به آن لوله زانویی، دوقلو یا یو شکل گفته میشود.گاهی دلیل اصلی گرفتگی این قسمت میتواند باشد. همان طور که در تصویر مشاهده میکنید یک سطل یا لگن را زیر لوله گذاشته تا از کثیف کاری جلوگیری کنید. سپس لوله را باز کرده و داخل آن را تمیز کنید. همچنین میتوانید از مسواک کهنه برای تمیز کردن کمک بگیرید. داخل لوله را با آب داغ شسته و دوباره سرجاش نصب کنید.
۶) ساخت فنر لوله بازکنی دستی
برای ساخت فنر لوله بازکنی نیاز به یک فلز که قابلیت خم شدن داشته باشد، نیاز داریم مثل: گیره آویز لباس.
گیره آویز لباس رو به طور کامل باز کنید و با استفاده از انبر انتهای گیره رو به صورت قلاب در بیارید. دقت کنید که موقع داخل بردن فنر، مواد رو به داخل هل ندهید. با استفاده از فنر باید هر چیزی که باعث گرفتگی شده رو در بیاورید. وقتی که کامل تمیز کردید با آب داغ همراه کف یا تاید کف آلود محل موردنظر رو کامل بشورید.
۷) محلول نمک و سرکه
سرکه یک محلول اسیدی است که از اسید استیک و مواد شیمیایی دیگر تولید میشود. این محلول کاربرد ریادی در نظافت دارد و حالا قراره به ما در رفع گرفتگی لوله ها کمک کند. بریم با هم این محلول رو درست کنیم:
۱/۳ فنجان نمک و سرکه را در محلی که گرفتگی رخ داده میریزم و یک ساعت دیگر آب داغ را اضافه میکنیم. بهتر است این کار را در شب انجام دهید تا صبح بماند و سپس با آب داغ بشورید.
۸) جاروبرقی خشک و تر
اول با هم بریم ببینیم این مدل از جاروبرقی چطوریه:
جاروبرقی خشک و تر از وسیله های صنعتی است که در مکانهایی که نیاز به جمع آوری آلودگی های خشک و مرطوب استفاده میشود.نظافت سطوح مختلف که بر روی آنها مواد مرطوب و جامد ریخته شده نیز از کاربرد این محصول است که دارای مدلهای مختلفی در بازار است.
روش کار به این صورت است که جاروبرقی را روی مکش مایعات قرار دهید و مخرج را بپوشانید تا موجب کثیف کاری نشود. دور تا دور لوله را کامل بپوشانید که هنگام کار کردن مواد به بیرون نریزد.با روشن کردن جاروبرقی شاهد مکش قوی و نمیز شدن لوله خواهید بود.
۹) محلول خانگی برای باز کردن لوله فاضلاب
برای ساختن این محلول نیاز به نمک و جوش شیرین و آب جوش داریم. نحوه ساخت این محلول به این صورت است :
- نصف لیوان نمک
- نصف لیوان جوش شیرین
- آب جوش به میزان کافی
این مواد را با یکدیگر کامل ترکیب کنید و داخل لوله بریزید سپس بعد از گذشت چند ساعت آب جوش را داخل لوله بریزد تا کامل لوله را تمیز کند.
۱۰) مواد شوینده
مواد شوینده به محصولاتی شامل مایع دستشویی،شامپو، صابون، مایع ماشین لباسشویی،پودر ظرفشویی و … گفته میشوند.
اگر مسیر خروجی روشویی یا سینک ظرفشویی گرفته شده است میتوانید با این ترکیب آن را باز کنید. نحوه انجام اینکار به این صورت است که نصف فنجان مایع ظرفشویی را داخل کیسه ریخته پ آن را گیره بزنید تا مایع بیرون نیاید. سپس یک قابلمه یا کتری را بجوشانید و کیسه را داخل آن بگذارید تا رقیق بشود. در ادامه مایع را در محل مورد نظر ریخته و در آخر آب داع را داخل سینک یا روشویی بریزید تا کامل تمیز کند.
۱۱) محلول قوی
برای درست کردن این محلول نیاز به سرکه، نمک، جوش شیرین داریم. ترکیب این مواد به صورت زیر است:
- نصف فنجان نمک
- نصف فنجان سرکه
- نصف فنجان جوش شیرین
- آب به مقدار کافی
این مواد را با یکدیگر ترکیب و داخل لوله بریرید و اجازه دهید یک ساعت بماند. سپس درپوش سینک را بدارید و آب داغ را بریزید تا پر شود. در آخر درپوش را برداشته تا آب با فشار وارد لوله بشود.
مواظب باشید دستتون رو نسوزونید.
۱۲) سود سوزآور
این ترکیب با فرمول NAOH و با نام های سدیم هیدوکسید ( sodium hydroxide) یا کاستیک سودا (castic soda) شناحته میشود. یک ماده شیمیایی سفید رنگ و از قوی ترین قلیایی ها شناخته میشود.
سود سوزآور کاربرد فراوانی در مواد شیمیایی و صنایع محتلف دارد. این محصول را از ابزار فروش های محلی میتوانید خریداری کنید.
هنگام استفاده از این محصول از دستکش و محافظ چشم مناسب استفاده کنید. روش استفاده از این ترکیب به این صورت است که :
- ۳/۴ گالن آب سرد
- ۳ فنجان سود سوزآور
این مواد را ترکیب کرده و داخل لوله ها میریزیم و ۳۰ دقیقه صبر میکنیم و در آخر آب داغ را داخل لوله ها ریخته تا کاملا تمیز شود.
۱۳) فنر لوله بازکنی
یکی از روشهای رفع گرفتگی لوله در خانه استفاده از فنر لوله باز کنی است. فنر لوله باز کنی نوعی سیم با آلیاژ فلز است که با کمک از آن داخل لوله را به وسیله چنگه هایی که دارد بیرون میاریم. که این نوع فنر خانگی است با دستگاه فنر فرق دارد.
علاوه بر لوله بازکنی کاربرد زیادی دارد . میتوانید به هر جایی که دسترسی ندارید، با کمک فنر آنرا پیدا کنید.
۱۴) اسید رقیق
برای استفاده از اسید حتما باید از نوع رقیق آن استفاده کنید.علت اینکار این است که اسیدها خورنده هستند و استفاده طولانی مدت از آن اتصالات را بین میبرد و نباید
زیاده روی کرد. محلول را داخل لوله ریخته و طبق دستور العمل روی محصول عمل کنید. برند های خوبی در این زمینه وجود دارد که میتوانید از آنها خریداری کنید.
۱۵) سرکه و جوش شیرین
این هم یکی از روشهای رفع گرفتگی لوله در خانه است. همان طور که در بالا گفتم سرکه یک محلول اسیدی است. برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب این ترکیب خوبی برای باز کردن آن است. ترکیبات به صورت:
- ۱/۳ فنجان جوش شیرین
- ۱/۳ فنجان سرکه
این دو باعث ایجاد ترکیب شیمیایی میشود که لجن و لعاب را پاکسازی میکند. با توجه به میزان گرفتگی، حجم مواد را افزایش دهید.
حرف آخر:
ما در این مقاله برای شما در مورد روشهای رفع گرفتگی لوله در خانه توضیح دادیم .البته گرفتگی لوله از معضلاتی است که همه ما با آن روبرو میشم.اگر با انجام مراحل مشکل شما برطرف نشد در هر کجا و در هر زمان با ما تماس بگیرید. طبق یک ضرب المثل قدیمی:(هر کسی را بهر کاری ساختند) بهتر است کار را به متخصص بسپارید تا با آرامش خاطر کار را برای شما عزیزان انجام دهند.
شماره تماس برای ارتباط با متخصصین لوله چی:
3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
مطالب مفیدی بود. من لوله آشپزخونم گرفته شده بود که تونستم با راهنمایی کارشناسان شما برطرفش کنم.
خوشحالیم که تونستیم مشکل شما رو برطرف کنیم.
خوشحالیم که تونستیم مشکل شما را برطرف کنیم.